Kerst op Kudle beach - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Kerst op Kudle beach - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Kerst op Kudle beach

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

26 December 2006 | India, New Delhi

Mijn eerste kerstdag begon interessant. Voordat ik naar de yoga ging was ik naar het strand gegaan. Ik zat daar in alle rust van alles te genieten. Totdat de saddhu bij me kwam zitten. Hij begon mantra's te chanten en ik moest ze herhalen. Hij stelde ook wat vragen, zoals mijn naam, hoe oud ik was en of ik getrouwd was. Hij vertelde dat ik over twee maanden zou trouwen, of iemand zou trouwen die twee maanden ouder is, of iets anders met twee maanden. Ik kon het niet helemaal volgen. Na nog meer mantra's gechant te hebben, streek hij met zijn hand van mijn clavicalu via mijn borst en buik tot mijn middel. Eesrt links en daarna rechts. Daarna tilde hij mijn schirt op om een zegening aan te brengen in mijn navel. Na nog meer chanten probeerde hij me duidelijk te maken dat ik hem om vijf uur moest ontmoeten om samen nog meer te chanten voor mijn huwelijk. Hij wees richting Ohm beach en ik vermoed dat hij de tempel bedoelde.
Toen ik om vijf uur zat te eten en dit verhaal vertelde, hoorde ik dat zijn bijnaam duplicaat saddhu is.

's Avonds was er een trance party in een van de strandtenten. Na een les te hebben gehad in de verschillen tussen trance, house en nog een ander genre, besloot ik in mijn eigen guesthouse wat te lezen voordat ik naar bed ging. Dat was mijn eerste kerstdag. Ik heb geen kerstboom gezien en geen bijzondere maaltijd gehad.

De tweede kerstdag was als elke dag hier aan het strand. Yoga, onbijt, strand, lunch, strand, avondeten tijdens zonsondergang, wassen en nu dan internet. Het is vreemd om tijdens kerst geen kerstgevoel te hebben.

• 26 December 2006 - 20:39

Thea:

Nieuwjaar zal je vast wel merken dat word wereldwijd gevierd.

• 28 December 2006 - 21:47

Natasja:

Wat een engert, die saddhu, dat ie zo aan je zit, maarreh, wel spannend om te horen dat je gaat trouwen. Waar haar je de geggadigde zo snel vandaan??
    Leuk zeker, zo´n tranceparty ;-) echt iets voor jou!!
    Jammer dat je de foto´s die ik had gemailt niet goed kon bekijken anders had je in de kerstsfeer kunnen komen met onze kerstboom van de ene foto.
    Dikke kus, Natas