Kookcursus
Door: Bernadette
Blijf op de hoogte en volg Bernadette
31 Maart 2007 | Thailand, Chiang Mai
Als laatste maakten we het toetje, bananen in kokosmelk. Wat me ook opviel is dat dit niet het enige gerecht was waar suiker aan toegevoegd wordt. Maar dit gaat in alle gerechten. We waren wel eerder klaar, maar dit kwam doordat we vegetarisch kookten en dit gaat sneller dan bijvoorbeeld kipgerechten. Volgens de docente stoppen de grote scholen vaak eerder. Wat daarvan waar is weet ik niet, maar hier heb ik vandaag veel geleerd.
31 Maart 2007 - 16:02
Klaas:
Zo'n kook cursus dagje gaan wij hier ook eens doen. Dan gaan we ook eerst gezellig keuvelen naar de Vismarkt en halen daar de groente en kruiden dan even lekker een bakkie doen en foto's kijken en vervolgens vol overgave aan de slag in mijn keuken om een heerlijke avondje te eten. Dan nodigen we je moeder nog even bij uit voor de extra verhalen en we openen nog een lekker flesje wijn. En ja dan sluiten we de avond af met een avondje salsa dansen. Hoe lijkt je dat. Hoe lijkt je dat? -
01 April 2007 - 11:12
Elke:
He Bernadette!
Eindelijk weer aangekomen in de 'westerse' wereld! Ik lees je verhalen regelmatig, superjaloers natuurlijk! Het is ook al wel 9 maanden geleden dat we in Tibet waren...voor jou het begin van de reis, voor mij het einde. Ik zou deze zomer naar Indonesie om mijn tante op te zoeken, maar die is wegens ziekte nu in Nederland. De plannen dus omgegooid en ik ga vanmiddag boeken met een vriendin voor Midden-
Amerika (Mexico, Guatemala, Belize waarschijnlijk), een heerlijk vooruitzicht!
Ik vraag me de hele tijd af wat jouw route nu verder wordt, want ik dacht dat je Thailand zou overslaan en meteen naar Laos zou reizen. Ik blijf je gewoon volgen. Ik vind je sowieso superstoer!
Hier in Amsterdam overigens alles goed. Bijna afgestudeerd en mijn nieuwe baan bevalt goed!
Veel plezier nog, groetjes Elke -
02 April 2007 - 12:37
Santi:
Ha die Bernadette,
Dan hoop ik dat als je weer terug bent in Nederland je lekker voor ons gaat koken. Wij zijn dol op Thais eten.
liefs,
Santi -
02 April 2007 - 20:47
Thea :
Lijkt me wel wat om deze recepten eens uit te proberen, en copieren kan altijd uit het boek Groetjes Thea -
02 April 2007 - 20:59
Trijntje:
Lieve Bernie,
Gaaf hoor, zullen we samen koken als je terug bent in Nederland?! Een goede vriend van ons woont en werkt in Chiang Mai: Richard. Hij en z'n vrouw hebben een website: www.asia-active.net.
Kus, Trijntje