Malariaprofylaxe - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Malariaprofylaxe - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Malariaprofylaxe

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

06 September 2006 | India, New Delhi

Gisteren heeft V. (en nee, er is geen romance gaande met deze jongen) mij Raneh waterval laten zien en me later meegenomen de bergen in.

Vandaag ben ik naar Orcha gekomen met de bus van 5.15 uur. Omdat ik moe was heb ik de hele middag geslapen.

Ik vraag mij toch af hoe het hier zit met malaria. Volgens de LCR-protocollen komt er in heel India malaria voor en moet de zowel malariaprofylaxe slikken als beschermende maatregelen nemen. Maar de mensen die hier reizen, en sommige niet voor de eerste keer of al lange tijd, zeggen dat het allemaal wel meevalt. De een zegt dat het langs de Ganges niet voorkomt, en de ander dat het alleen in Calcutta voorkomt. En ook de tabletten hebben natuurlijk nadelen. In ieder geval neem ik braaf mijn malariaprofylaxe in, maar moet toegen dat ik weinig beschermende maatregelen neem. Er zijn overigens ook weinig muggen. Als iemand iets zinnigs weet te zeggen hierover, hoor ik het graag.

• 06 September 2006 - 15:19

Trijntje:

Lieve Bernie, Dat zeggen mensen altijd, maar ik zou me gewoon houden aan de richtlijnen van de LCR, want zij wegen allerlei zaken mee en zijn niet overprotective. Ik kan het weten want heb hier cursussen in gevolgd en ben er van overtuigd dat zij de beste adviezenb geven. Zij krijgen namelijk steeds updates van over de hele wereld en houden het bij. Naast de profylaxe moet je ook beschermende maatregelen nemen.

• 06 September 2006 - 18:53

Ria:

Hoi Bernadet,Je hoort het van Trijnje,Jezelf wel beschermen tegen malaria.Fijn dat je zo,n vriendin hebt die gelijk reageerd,en het weet.Groetjes

• 06 September 2006 - 22:14

José:

Hoi Bernadet,
    Beslist blijven slikken en je vitamine B niet vergeten erbij te nemen. Houdt de muggen bij je uit de buurt en zorgt ervoor dat je geen B tekort krijgt.