In de lappenmand - Reisverslag uit Agra, India van Bernadette - WaarBenJij.nu In de lappenmand - Reisverslag uit Agra, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

In de lappenmand

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

09 September 2006 | India, Agra

Het zit me even niet mee. Ik had al een week diarree toen ik erachter kwam dat ik uitgedroogd was. Het voornaamste symptoom was een zeer lage urineproductie welke donker gekleurd was. Verder probeerde mijn lichaam vast te houden in mijn onderbenen en voeten. Dus ik uiteraard aan het drinken gegaan. ORS gebruikte ik al, dus daar lag het niet aan.
Ik vond dat ik het fort in Orcha maar moest gaan bekijken. Maar eerlijk gezegd heb ik er meer omheen gelopen dan erin.
Het was zoooo warm dat ik nergens meer zin in had. Dus ik besloot maar naar mijn kamer te gaan. Daar hangt tenslotte een ventilator die nog iets afkoelt.
's Avonds voelde ik dat ik verhoging had. Ik heb het niet geobjectiveerd, maar denk mijn eigen lichaam toch wel te kennen.
Omdat er in Orcha geen ziekenhuis is en de artsen toch alleen maar antibiotica geven, besloot ik dat ik mijn eigen meegebrachte antibiotica wel kan gaan gebruiken. Tegen mijn principe in dit blinde gebruik, maar het leek me de beste oplossing gezien de omstandigheden.
Na nog en dag in mijn hotelkamer doorgebracht te hebben, voelde ik me vanmorgen goed genoeg om naar Agra te reizen.
Zoals ik meestal doe nam ik een fietsriksja naar het door mij gekozen hotel. Maar deze chauffeur had iets te weinig belangstelling voor het verkeer voor hem en reed tegen een muur op. De hele riksja viel op zijn kant. En ik lag eronder. Nou ja, mijn been dan. Gelukkig waren er veel behulpzame omstanders. Ze wilden me naar het ziekenhuis sturen, maar voor een scheurwond, schaafwond op mijn elleboog en hematoom (blauwe plek/bult) op mijn hoofd hoef ik niet naar het ziekenhuis. Dat kan ik zelf wel oplossen. Uiteraard was ik wel een beetje overstuur, maar behalve de lichamelijke pijne voel ik me nu wel weer goed.

• 09 September 2006 - 18:14

Ria:

fijn dat je weer bent opgeknapt.En dan gelijk weer een ongeluk,het is wat met jouw.Waar had de chauffeur zo,n belangstelling voor ?Zat hij om tekijken .
    Groetjes

• 11 September 2006 - 07:38

Trijntje:

Arme Bernie! Kop op meissie!