Homoseksualiteit en hotelperikelen - Reisverslag uit Rishīkesh, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Homoseksualiteit en hotelperikelen - Reisverslag uit Rishīkesh, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Homoseksualiteit en hotelperikelen

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

12 September 2006 | India, Rishīkesh

Op zich valt over de busreis hier naar toe niet veel te vertellen. Behalve dan misschien dat er twee travestieten in de bus zaten. Ze waren erg opzichtig opgemaakt met glitterlippenstift en glitteroogschaduw. Maar wel mooi. De ene was erg grappig, want iedereen moest steeds om hem lachen. Er kwamen een paar keer agenten in de bus in verband met grenscontrole en hij zou minimaal een maal deze agenten impotent genoemd hebben. In dat land waar homoseksualiteit nog steeds niet geaccepteerd wordt, vond ik deze verschijnlingen toch wel opvallend. Volgens mij is hier overigens wel veel homoseksualiteit. Mannen die hier hand in hand, gearmd of met de armen om elkaar heen lopen is hier zeer normaal. Maar dit is zogenaamd niet seksuaal getint. Een man en vrouw die intimiteit vertonen is een zeldzaam verschijnsel. En omdat de seksualiteit hier dus onderdrukt wordt denk ik dat veel jongens op elkaar experimenteren.

Toen ik gisteravond aankwam, vroeg ik de riksjachauffeur (een motorriksja, ik heb het even gehad met de fietsriksja's) om me naar een bepaalde ashram te brengen. Daar aangekomen bleek de ashram vol te zijn. En de riksja was al weg. In de onmiddelijke omgeving kon ik geen hotel bekennen. En het was al 11 uur 's avonds. Ik vroeg de nachtwaker waar er een hotel was, maar dat wist hij niet. Begrijp je dat nou? Hij woont en werkt hiet nota bene. In ieder geval ging ik maar lopen. Zodra ik een hotel aangegeven zag ben de die richting uitgelopen. En bovenop de berg was er dan de receptie van het hotel. Maar het was wel erg duur, Rs 1500. Gelukkig was de manager bereid mij korting te geven, zodat ik uiteindelijk Rs1370 hoefde te betalen. Voor dat geld had ik wel een mooie kamer met tv en balkon met uitzicht over de Ganges. En een heerlijk bed kwam ik achter. Ik heb dus heerlijk (uit)geslapen. En vanmorgen ontbijt in mijn kamer besteld die ik op het balkon heb opgegeten. Je moet er toch van genieten als je een dure kamer hebt nietwaar?
Maar uiteraard kan ik me niet permiteren om hier langer te blijven, dus vanmorgen ben ik op zoek gegaan naar een andere kamer. En ook nu heb ik uitzicht over de Ganges. Wel moet ik de badkamer delen, maar zoveel kamers zijn er niet. Dus dat zal wel goed komen.

• 12 September 2006 - 13:06

Klaas:

OOk wij genieten op dit moment hier in Nederland. Het is mooi weer met temp van 26-28 graden en ik heb vrij genomen vanmidag. Maar stom ik zit achter de comp om jou bericht te lezen, dus hou het kort en ga zo naar buiten om van het weer te genieten.

Doei Bernadette en ehh maak nog meer plezier he!

• 12 September 2006 - 19:12

Ria:

WAt een dure kamer ,maar ja je moet wat ,op straat slapen is ook niet alles en je hebt er van genoten ,even die luxe.
    Groetjes.

• 17 September 2006 - 19:15

Natasja:

Is de mail ook aangekomen dei i'k vorige week heb verstuurt. De server breekt nml steeds af:
    Dikke kus, Natas