Dalai Lama - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Dalai Lama - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Dalai Lama

Door: Bernadette

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

29 November 2006 | India, New Delhi

Na twee maanden in Dharamsala heb ik hem dan eindelijk gezien. Ik had al een paar weken geleden gehoord dat hij of de vierentwintigste of de zevenentwintigste een publieke audientie zou geven. Iemand die ik kende zou voor me informeren, omdat ik daar zelf geen tijd voor had door de yoga. Maar die persoon kwam ik niet meer tegen en hij was ondertussen terug naar Engeland. Toen ik een keer in het weekend door McLoad Ganj liep vertelde iemand me dat de Dalai Lama lessen in Boeddisme zou geven en waar je ej daarvoor kon inschrijven. Ik ben er toen gelijk heen gegaan. Gelukkig had ik mijn paspoort, twee pasfoto's en 5 roepies op zak. Dus ik kon me gelijk inschrijven. Eigenlijk had ik er niet heen gemogen, want een andere eis is dat je elke dag Boeddisme bedrijft. Anders zou je een negatieve energie achterlaten. Ik ben dus toch gegaan. En wel op de eerst dag, wat tevens de eerste dag was dat ik klaar was met mijn yoga cursus. ik was samen met iemand die ik van de yoga cursus ken al vroeg heen gegaan om een goede plaats te zoeken. Helaas waren we er niet zo vroeg dat we hem vanaf onze plaats konden zien. Om een uur kwam hij met zijn gevolg de trap op. Het enige wat ik kon zien was zijn gewaad. Tegenwoordig kun je via de radio een vertaling horen, dus deze had ik dan ook aangeschaft. Het ging voornamelijk over tantra. En voor degenen die nu gelijk vreemde gedachten krijgen, dat is maar een klein gedeelte van de geschriften over tantra. En het minst belangrijke deel.
De Dalai Lama deed aan paar gebeden. We kregen allemaal een "blessed" touwtje om om je bovenarm te binden. En twee "veren" (eigenlijk iets van graan of zo waar ze korte bezems van maken. Volgens mij hebbe ze heel veel van die korte bezems opgekocht en uit elkaar gehaald. En dan en "blessing" gegeven door de Dalai Lama en het wot iets bijzonders) die je onder je kussen en bed moet leggen om geinspireerde dromen te krijgen. Ik had alleen niet door dat je er twee moest pakken. En ik had er een gekregen van mijn buurman en een gepakt voor iemand anders. Ik heb die ene toen teruggeven aan mijn buurman, want hij had maar een "veer" meer. De andere ben ik later kwijt geraakt toe ik ergens iets zat te drinken.
Om ongeveer vier uur wilde ik naar het toilet gaan en stond op. Maar ineens stond iedereen op. De Dalai Lama was klaar en ging weg. Dese keer via de trap waar ik vlak bij zat. Dus nu had ik geluk en zag hem in vol ornaat. Veel mensen kunnen zijn aura of energie voelen, maar ik helaas niet. Maar ik vond het toch een indrukwekkende ervaring.

• 29 November 2006 - 15:25

LEONARD:

Dus er hangt nu allemaal negatieve energie die jij hebt achtergelaten omdat je niet elke dag boedisme bedrijft...
    Wel lullig hoor voor al die duizenden anderen in de zaal...
    Zal dat ooit nog goed komen?

• 05 December 2006 - 13:37

Thea:

Zal inderdaad een bijzonder
    indrukwekkende ervaring zijn,net zoals je van katholieke hoort die in Rome bij de paus geweest zijn. Thea