Mallarapuram - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Mallarapuram - Reisverslag uit New Delhi, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Mallarapuram

Door: Bernadette en Ria

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

05 Februari 2007 | India, New Delhi

We zitten nu al een paar dagen in Mallarapuram, een rustige kustplaats in Tamil Nadu. Na twee dagen aan het strand gelegen te hebben, hebben we gisteren hebben fietsen gehuurd om wat van de tempels hier te bekijken. We hadden wat moeite de eerste tempel te vinden. Totdat we erachter kwamen dat we er omheen fietsten. We moesten dus afstappen en een soort van park inlopen waar zich meerdere tempels, grotten en dergelijke bleken te bevinden. Dachten we lekker te gaan fietsen, waren we toch weer aan het lopen. Er is ook een rots te zien die balanceert op de rotsen. De legende gaat dat een paar honderd jaar geleden geprobeerd om hem om te trekken, maar dat dit niet gelukt is.
Nadat we het meeste in dit "park" gezien hadden, gingen we een paar kilometer het dorp uit om de tijgerrots te bekijken. Er was ook een Shivatempel die weer leek op wat we ondertussen al zo vaak gezien hebben. Maar de tijgerrots bleek een aangename verrassing. Zoiets hadden we nog niet eerder gezien. Het krokodillenpark 14 kilometer verderop vonden we te ver op de indiase fietsen, dus we leverden de fietsen al halverwege de dag in.

We vonden dat we ook wel eens een ontspannende massage verdiend hadden. Vanmorgen was het dan zo ver. In de Lnely Planet werd iemand aangeraden en hier hadden we dan ook allebei een afspraak gemaakt. We hadden gekozen voor een ontspannende ayurvedische massage. Hij begon met olie over het haar te gieten en het hoofd te masseren. Daarna moest je gaan liggen en werd je op zachte manier gemasseerd. Onder de voeten werd met een roller met uitsteeksels gegaan. Het was een goede keus en lekker ontspannend. Wel weer heel anders dan de therapeutische massages die ik in Bagsu had gehad.

• 08 Februari 2007 - 13:49

Thea:

Leuk, om ook op een andere manier (fiets) wat te gaan bekijken,zijn de wegen redelijk te befietsen? lekker om ook een
    ontspannen masage te ondergaan. De lonely planet is altijd een goede reishandleiding. Hier sneeuwt het groetjes Thea