Auroville - Reisverslag uit Trichy, India van Bernadette - WaarBenJij.nu Auroville - Reisverslag uit Trichy, India van Bernadette - WaarBenJij.nu

Auroville

Door: Bernadette en Ria

Blijf op de hoogte en volg Bernadette

11 Februari 2007 | India, Trichy

We zijn een paar dagen in Auroville geweest. Auroville is gesticht op 28 februari 1968 door een Francaise, De Moeder genoemd. Het is "an experiment in international living where people could live in peace and progressive harmony above all creeds, politics and nationalities". Het is ontworpen door de Franse architect Roger Anger. De openingceremonie werd bezocht door de president van India en vertegenwoordigers van 124 landen die de aarde van hun landen in een urn strooiden als symbool van universele eenheid. De geografische layout van Auroville werd gezien als een reflectie van haar streven naar eenheid. In het centrum staat de Matrimandir die De Moeder de ziel van Auroville noemde. Vier zones, cultureel, internationaal, industrieel en residentieel, stralen uit van het Matrimandir en beslaan een gebied van 25 vierkante kilometer. Slechts tien zijn er tot op heden gerealiseerd. In de woorden van De Moeder is de visie voor het oprichten van Auroville dat "There should be somewhere upon Earth a place that no nation could claim as its sole property, a place where all human beings of goodwill, sincere in their apiration, could live freely as citizens of the world...". De Moeder is in 1973 overleden op een leeftijd van 97 jaar en was de partner van Sri Aurobindo waarnaar Auroville genoemd is.
Toen we aankwamen moesten we een hotel regelen via het bezoekerscentrum. Dit bleek niet zo gemakkelijk als we dachten; het meeste zat vol. Dus we waren blij dat we toch iets vonden, ook al was dat iets boven ons budget. Maar het bleek wel een heel mooie kamer te zijn, met een groot balkon. En Auroville is erg groen. Toen het opgericht werd was het een grote rode valkte, maar nu staan er overal bomen en het is er heerijk rustig. Er bleken veel Nederlanders te zijn op dit moment waar we meestal ook mee aten. Een echtpaar dat hier al acht jaar komt hebben hier een project opgestart voor weeskinderen. Ze kamen ieder jaar kijken en dat betalen ze uit eigen zak. Het geld dat ingezameld wordt gaat allemaal naar de weeskinderen en Indiase medewerkers aan het project.
Ria: Na een enerverende nacht veel naar de wc geweest voelde ik me als een dweil. Toch moesten we op de fiets geld halen en naar het postkantoor. Naar beneden ging het wel, maar terug naar boven was verschrikkelijk. Na geld gepind te hebben, gingen we op zoek naar het postkantoor. Dit viel niet mee. Uiteindelijk bleken we er al drie keer langs gereden te zijn. Zo'n primities postkantoor en zo goed verscholen heb ik nog nooit gezien (Bernadette). Eindelijk konden de ansichtkaarten weg. Maar voordat het zover was moesten de postzegels er nog met lijm opgeplakt worden.
Omdat we allebei aan de diarree waren zijn we naar het Health Centre gegaan. Ria was al langer aan de diarree dan Bernadette. Maar Bernadette bleek bloed en slijm in de ontlasting te hebben. En allebei drie plusjes bacterien. De conclusie was dat Bernadette dysenterie had en antibiotica kreeg en een middel tegen amoeben. Ook Ria kreeg een middel tegen amoeben. Toen we terugkwamen van de dokter moesten we onze kamer uit. Gelukkig had een vrouw al gezegd dat we de kamer met haar mochten delen. Want we hadden geen energie om op zoek te gaan naar iets anders. En daar zijn we nog twee nachten gebleven. Ondertussen gaat het met ons allebei weer beter.
De volgende dag voelden we ons wat beter en zijn we toch maar wat aan sight-seeing gaan doen. We hebben het Matrimandir bekeken. Het is een gouden bol waar bezoekers niet in mogen. Om het terrein op te mogen moet je eerst een dvd bekijken en krijg je daarna pas een pasje.
's Middags zijn we op zoek gegaan naar een tuin waar bomen en planten staan die gebruikt worden voor medicinale doeleinden. Het was weer een gezoek van jewelste, want niets in Auroville staat aangegeven. Maar toen we het eindelijk gevonden hadden bleek het wel de moeite waard te zijn.

Variatie op stampot rauwe andijvie
Voeg banaan en walnoten toe. Banaan uiteraard wel pas op het laatste moment.

• 14 Februari 2007 - 21:42

Thea:

Niet te veel van dit soort incidenten hoor,